به گزارش سافت گذر، به نظر می رسد فناوری تشخیص چهره با توجه به داده هایی که در خود دارد، اصطلاحاً نژادپرست باشد.
یکی از محققان دانشگاه MIT، اخیراً تحقیقی انجام داده که طی آن، 1270 چهره را در آن اسکن نموده است.
از این 1720 نفر، چهره افراد سیاسی را با توجه به رتبه کشورشان و جنسیت شان، اسکن کرد. سپس اسکنرهای چهره ساخته شده توسط سه شرکت مایکروسافت، IBM و Megvii از چین را مقایسه نمود.
نتایج اینگونه به دست آمد که با توجه به جنسیت و رنگ پوست افراد، می تواند اسکن چهره، دچار تغییراتی شود.
جنسیت در کمتر از 1 درصد مردان و 7 درصد زنان دارای پوست روشن و در 12 درصد مردان و 33 درصد زنان دارای پوست سیاه، تشخیص داده نشد.
بطورکلی، مردان توسط فناوری تشخیص چهره، راحت تر شناسایی می شدند و همچنین افراد دارای پوست روشن نیز دقیقتر شناخته شدند بنابراین فناوری گفته شده که توسط سه شرکت نامبرده طراحی شده بود، بیشتر به سمت انسانهای با پوست روشن و مردان گرایش داشت.
این تقریباً برای اولین بار است که فناوری تشخیص چهره دقیق نبوده است و این باید با راهکار جدیدی همراه شود زیرا افراد زیادی با نژادهای مختلف از این تکنولوژی استفاده می نمایند.
در سال 2015، یک مهندس نرم افزار، به گوگل اعلام کرد که اپلیکیشن تصاویر این شرکت، دوستان دارای پوست تیره او را، به عنوان "گوریل" تشخیص داده است که البته گوگل بعداً این مشکل را حل کرد.
فناوری تشخیص چهره، در شناخت افراد مظنون به پلیس آمریکا کمک زیادی کرده است و به نظر می رسد این تکنولوژی، دردسرهایی نیز برای آنها به وجود آورده است. برای مثال افراد آمریکایی-آفریقایی، که دارای پوست تیره هستند، بیشتر مورد سوء ظن قرار گرفته اند.
هر چقدر این تکنولوژی در آمریکا دردسرساز بوده است، در آسیا دقیقتر عمل کرده است به طوری که افراد دارای پوست روشن را بهتر تشخیص داده است و تشخیص این تکنولوژی در اروپا و قسمت هایی از آمریکا که افراد دارای پوست روشن هستند، حتی دقیقتر از آسیا بوده است.
چنین خطاهایی عمدی نیستند و فقط این نکته را به ما یادآور می شوند که هنوز هم باید کارهای زیادی صورت گیرد تا مشکلات این چنینی از بین برود.
از آن جایی که فناوری تشخیص چهره در مباحث کارآگاهی و قضایی بسیار کاربرد دارد، باید حداقل برای اجرای بهتر عدالت هم که شده، پیشرفت های بیشتری در این عرصه شاهد باشیم.
منبع: theverge.com